sant jordi 2015Cròniques negres, el llibre dels periodistes Enrique Figueredo i Pere Cullell basat en la secció Crònica Negra de RAC1, ha estat una de les novetats més destacades de l’editorial Espai Literari per a aquest Sant Jordi 2015. Es tracta d’un recull dels casos més destacats de crim i delinqüència tant a Catalunya com a Espanya i altres països, amb personatges sinistres com ‘el arropiero’, la ‘vídua negra’ de L’Hospitalet o l’assassí de Pedralbes, entre molts d’altres. El llibre inclou, a més, un índex onomàstic amb prop de 200 noms de criminals que hi surten al llibre.

Destaca també el llibre Guía secreta del cine en Gràcia, de Jordi Izquierdo, una de les grans revelacions de Sant Jordi. El llibre reuneix desenes d’anècdotes i històries relacionades amb el cine al districte de Gràcia, amb noms il.lustres com Woody Allen, Robert de Niro, Pedro Almodóvar, Vicente Aranda, Isabel Coixet, Imanol Arias i un llarguíssim etcètera. Es tracta d’un llibre amè i fresc que passa de puntetes pels aspectes més acadèmics per incidir en detalls desconeguts que l’autor ha obtingut de primera mà entrevistant testimonis, veïns i visitants arxius i hemeroteques. Una petita joia mestra per als amants del setè art amb arrels barcelonines.

També ha tingut una excel·lent acollida el llibre Café Bovary, una col·lecció de vint-i-tres relats de temàtica diversa, escrits per autors que es reuneixen a la cafeteria-bar de Gràcia que dóna nom al llibre. Els relats són obra del grup Paraulata, integrat per Óscar Royo, Gabriela Polanco, Iñaki Marin, Mariano Salvadó i Toni Alemany. Durant la Diada de Sant Jordi, el llibre ha esdevingut un fenomen de vendes dins l’entorn més proper al barri de Gràcia.