A Espai Literari pensem que els llibres són per a tot l’any, però ja sabem que per Nadal/Reis ve de gust fer regals, i si regalem llibres… molt millor! Si voleu idees, aquí van les nostres propostes (novetats). Esperem que us agradin! (podeu comprar-les online clicant directament sobre el títol, o bé demanar-les a la vostra llibreria).

Deslleialtats necessàries (Ariadna Cañameras Vall)

portadaRecordeu aquest nom perquè l’autora s’ho val: Ariadna Cañameras. La seva prosa, fluïda i precisa, es converteix en una narració hipnòtica que l’Ariadna ha volgut amanir amb un element pertorbador: la deslleialtat. Després de llegir els vint-i-tres relats que integren aquest llibre, arribarem a la conclusió que ser deslleial no sempre equival a ser un traïdor. O potser sí… Hi trobarem una quadrilla de treballadors enfilats als gratacels en construcció de Nova York; una mare francesa que pateix per la passió de la seva filla pels castells; un grup d’arqueòlegs entusiasmats per la descoberta d’un Asclepios a l’Empúries de començaments del segle XX… Les històries d’Ariadna Cañameras sempre tenen dos elements en comú: l’originalitat en el plantejament i el gust pels viatges en el temps. Comprar aquí.

Els calçotets bruts del dimoni miratort (Josep Vila Fisas)

Els calçotets bruts del dimoni miratort Espai LiterariJosep Vila, a qui ja coneixíem per la seva novel·la La melodia dels sense sort, explora aquest cop el relat infantil. I ho fa, com sempre, amb l’originalitat i la solidesa que el caracteritzen. El punt de partida és el següent: dos consogres, un de sord com una tàpia i l’altre que no hi guipa gens, estan perduts en una illa deserta. Tenen molta por de no poder tornar a casa. Tot i així, l’avi Isaac no perd el bon humor i l’optimisme. En canvi, l’altre, el vell Dimas, no para de queixar-se i remugar contra els dimoniets que creu que sempre li fan la guitza.
L’Isaac, preocupat perquè el seu company està sempre enfadat, el portarà a un lloc fantàstic: el món dels somnis somiats, molt reals quan somies. Està segur que, anant-hi junts, allà trobaran la solució a les seves desgràcies. I tu… creus que ho aconseguiran? Comprar aquí.