portada el enigma cerdaI si Cerdà no hagués mort en la misèria, com sovint se’ns explica? I si la seva obra anés molt més enllà de l’Eixample? I si en realitat no tinguéssim ni idea d’on reposen les seves despulles? Són només algunes de les preguntes que planteja El enigma Cerdà, la novel·la del terrassenc Toni Carrère que acaba de publicar Espai Literari.

El enigma Cerdà pren com a punt de partida la història de Gerard Martín, un jove arquitecte que passa uns dies de descans al balneari de Las Caldas de Besaya, on va morir el cèlebre enginyer. Mogut per la seva innata curiositat, decideix visitar el cementiri on van reposar les restes de Cerdà. Aviat s’adonarà que algunes peces no encaixen, i que ningú sembla tenir resposta per a les seves preguntes.

Una novel·la trepidant repleta de referències històriques autèntiques; un llibre imprescindible que no pot faltar a la biblioteca dels autèntics barcelofílics

Acompanyat per l’enigmàtica Lucía, infermera amb una incurable afició per la Història, es submergirà en una desconcertant aventura que transcorre a cavall entre Barcelona, Centelles -lloc de naixement d’Ildefons Cerdà- i el municipi càntabre de Los Corrales de Buelna.

A mig camí entre la novel·la d’aventures i la narrativa històrica, plena de referències documentals i fonts autèntiques, El enigma Cerdà porta els lectors a viure una sorprenent investigació amb l’autor de l’Eixample com a protagonista.

entrevista Diario Montañes

Entrevista en Diario Montañés

El enigma Cerdà no és només una novel·la narrada amb un ritme trepidant. És, també, una forma amena i entretinguda de conèixer a fons un personatge clau de la història de Barcelona. Un llibre imprescindible que no pot faltar a la biblioteca dels autèntics barcelofílics.

Sobre l’autor

Toni Carrère (Terrassa, 1953) és autor de les exitoses novel·les El manuscrito del templo (2014) i Nadie debe saberlo (2015). La primera d’elles es va situar com la més venuda d’Espanya en el gènere històric a Amazon, i ambdues segueixen ocupant llocs destacats entre els més venuts.

El enigma Cerdà és la primera incursión de Carrère en la novel·la autobiogràfica, i ho fa amb el seu segell personal, caracteritzat per una equilibrada combinació d’agilitat narrativa, acció i fidelitat històrica.