L’estiu és temps de lectura: l’oportunitat (per fi!) de dedicar temps als llibres que des de fa temps esperen a la tauleta de nit, o explorar nous títols. A Espai Literari us  en proposem una petita tria. Esperem que us agradin!

portada el enigma cerda

El enigma Cerdà (Toni Carrère): Gerard Martín, un jove arquitecte apassionat de l’obra d’Ildefons Cerdà, passa uns dies de descans al balneari de les Caldas de Besaya, lloc on va morir el cèlebre enginyer. Mogut per la seva innata curiositat, decideix visitar el cementiri on van reposar les restes de Cerdà; aviat s’adona que algunes peces no encaixen, i que ningú sembla tenir resposta per a les seves preguntes. Acompanyat per l’enigmàtica Lucía, infermera amb una incurable afició per la Història, se submergirà en una desconcertant aventura que transcorre a cavall entre Barcelona, Centelles –lloc de naixement de Cerdà– i el municipi càntabre de Los Corrales de Buelna. / 280 pàgines. Aconsegueix-lo a la teva llibreria o aquí.

 

 

portadaMe estás pisando el Chéjov (VVAA): Les llibreries són un lloc màgic per als lectors i una peça clau per als autors i editors. Tot seria diferent sense elles. Per això aquest llibre és un homenatge a les llibreries i als llibreters. 13 relats de tota classe: disbaratats, somiadors, irreverents, sarcàstics, surrealistes, distòpics… ‘Me estás pisando el Chéjov’ és un dels relats del llibre, obra de Mauricio Bernal, i la portada ha estat dissenyada per Josep Vila, també co-autor del llibre. / 124 pàgines. Si tens ocasió, compra aquest llibre en una llibreria. Si no, fes-ho aquí.

 

 

portada_melodiaLa melodia dels sense sort (Josep Vila): L’any 2069, el progrés ha coronat un èxit discutible: la sort es pot mesurar… i determina el destí de cada individu des del moment de néixer. Sota el domini d’un grup poderós liderat per l’enigmàtic Zàitsev, el món es divideix essencialment en dues categories: els posseïdors de sort i els que no en tenen. Els magars —nova unitat de mesura de la sort— són la moneda de canvi; però, com tota moneda de valor, és sotmesa al poder. Davant el control tot-poderós dels oligarques i del seu sofisticat aparell de domini, un grup de marginats com l’Omar, la Jana o l’Asier es veuran obligats a lluitar per oposar una improvisada i precària resistència. 252 pàgines. Aconsegueix-lo a la teva llibreria o aquí.

 

 

portada cronicaCròniques Negres (E.Figueredo/P.Cullell, pròleg de Jordi Basté): Un mafiós abatut des de fora de la presó amb un rifl e de mira telescòpica, un assassí en sèrie que mata avis ‘per compassió’, un psicòpata que relata els seus crims sanguinolets sense immutar-se… Són alguns dels personatges que desfi len per les pàgines d’aquest llibre, seleccionats entre una llarga llista de casos tan reals com propers: des dels més esgarrifosos fi ns als més inversemblants. Aquest llibre és el resultat de centenars d’hores d’investigació i entrevistes amb inspectors, policies, forenses i especialistes de tota mena. En conjunt, una selecta antologia periodística del crim que inquieta i fascina. / 160 pàgines. Aconsegueix-lo a la teva llibreria o aquí.

 

 

portada_unvestitcurtUn vestit curt, del color… (Jeroni Muñoz):  Quan la Marta –àvia jove i d’esperit inquiet– comença a fer de voluntària en una residència per a gent gran, aspira a reconciliar-se amb la vida i evadir-se dels problemes que castiguen la seva família. No imagina que el seu pas per la residència serà el punt de partida d’una nova vida. La seva primera tasca serà tenir cura d’en Jaume, un ancià enigmàtic que no articula una sola paraula i que sembla renegar del seu passat com a intel·lectual i artista de talla mundial. A mesura que van passant les setmanes en companyia del Jaume, la Marta descobreix que darrere d’aquells ulls impenetrables s’amaga una història plena de tendresa i dolor; i que la seva naturalesa esquerpa emmascara una novel·la mai narrada, la dels joves Biel i Ona. / 276 pàgines. Aconsegueix-lo a la teva llibreria o aquí.