paisatges industrials foto2

El concepte de paisatge no sempre es correspon amb la imatge bucòlica que hem associat als camps verds i florits en l’imaginari col·lectiu. En realitat, a les ciutats actuals els paisatges tenen més a veure amb les fàbriques, les naus i els edificis. Un nou llibre publicat per Pau Fornt i Aitor Estévez Olaizola explora aquests altres paisatges des del punt de vista estètic i arquitectònic, en un recull fotogràfic que recorre fins a onze indústries distribuïdes per diferents punts de Catalunya.

Ciments Molins, les rotatives de La Vanguardia, les naus de Mesoestetic, Nylstar o Europastry… son algunes de les indústries que formen part d’aquest llibre. Les fotografies posen el focus en perspectives inèdites, en angles imprevistos, en colors llampants o, senzillament, en la tremenda força expressiva que contenen aquests espais, tan importants per a la societat com desconeguts per la gran majoria de la població.

El resultat és un llibre de 136 pàgines a color, en format apaïsat i una cura especial pels detalls estètics. Els textos introductoris corren a càrrec d’Eusebi Casanelles, vicepresident del Patronat del Muse de la Colònia Vidal; Marc Verdés, arquitecte, i Aureli Vázquez, periodista.

El llibre, que ha comptat amb l’assessorament editorial d’Espai Literari, ja es pot comprar a la botiga online d’Espai Literari clicant aquí.