portada_unvestitcurtUn vestit curt, del color de la sorra d’una platja vorejada de pins. Sota aquest títol llarg i suggeridor s’amaga la dolorosa història d’amor del Biel i l’Ona a l’Empordà dels anys 80; però també els secrets inconfessables de la Marta, el Jaume, l’Elena… El manresà Jeroni Muñoz s’estrena com a novel·lista amb una narració que ens fa viatjar amb agilitat i ritme narratiu de la prometedora joventut al present colpidor. Dues històries paral·leles; dues novel·les en una,  que convergeixen en una sola història terrible i alhora tendra, plena de matisos. Jeroni Muñoz la presentarà públicament el proper divendres 15 a Manresa (pròximament donarem detalls al Facebook d’Espai Literari).

La sinopsi de la novel·la és la següent: Quan la Marta –àvia jove i d’esperit inquiet– comença a fer de voluntària en una residència per a gent gran, aspira a reconciliar-se amb la vida i evadir-se dels problemes que castiguen la seva família. No imagina que el seu pas per la residència serà el punt de partida d’una nova vida.

La seva primera tasca serà tenir cura d’en Jaume, un ancià enigmàtic que  no articula una sola paraula i que sembla renegar del seu passat com a intel·lectual i artista de talla mundial. A mesura que van passant les setmanes en companyia del Jaume, la Marta descobreix que darrere d’aquells ulls impenetrables s’amaga una història plena de tendresa i dolor; i que la seva naturalesa esquerpa emmascara una novel·la mai narrada, la dels joves Biel i Ona.

Jeroni Muñoz Soler (Manresa, 1973)

Jeroni Muñoz Soler (Manresa, 1973)

Amb el rerefons d’una economia ferida per la crisi i la corrupció, aquesta novel·la de Jeroni Muñoz ens convida a fer un viatge al que som i al que haguéssim volgut ser. El resultat és un retrat colpidor i alhora esperançador de la societat; un quadre ple de matisos que ens permetrà apreciar llums i ombres a través d’una trama amena i commovedora.